agenda

van waarde » agenda

Activiteiten van Waarde

Wij verzorgen verschillende lezingen en andere activiteiten om onze missie naar buiten te brengen: 'Maak rouw bespreekbaar!'. Door informatie en tips te geven, willen we de drempel verlagen voor mensen om het met elkaar te hebben over verlies en over rouw.
Ook bieden we lotgenotengroepen, zodat mensen met en van elkaar kunnen leren.

Onderstaand het overzicht van activiteiten voor de komende tijd.

 

Agenda:

 • Thema-avond rouw bij bibliotheek Heesch
  Op woensdagavond 30 november 2022 verzorgen wij op verzoek van Bibliotheek Bernheze een thema-avond over rouw. Dit doen wij in samenwerking met Inge van der Krabben, schrijfster van het boek 'Van het hart' en muzikant Thomas Kok.
  Een mooie samenwerking die zorgt voor een sfeervolle avond over dit mooie thema.
  Deze avond wordt gehouden bij de bibliotheek in Heesch.
  Voor meer informatie over deze avond en over hoe je je kunt aanmelden, klik hier.

 • Seizoenswandeling in Vught
  "Vier seizoenen zoals de natuur: stilte, rust, ontwaken, verdergaan"
  Op zondagochtend 15 januari 2023 organiseert Dorien de Nijs Uitvaartbegeleiding een seizoenswandeling over het prachtige landgoed Bleijendijk in Vught. Een wandeling voor mensen die met verlies te maken hebben gehad en al wandelend met gelijkgestemden ervaringen willen delen. Meewandelen en luisteren naar anderen kan natuurlijk ook. Vanuit Van Waarde zullen wij meewandelen en als er behoefte is aan een gesprek, kunnen we een stukje samen oplopen.
  De eerste wandeling vond plaats op zondagochtend 16 oktober 2022. Op 16 april 2023 staat de volgende wandelbijeenkomst gepland. De wandelingen zijn los van elkaar te boeken. Er zijn geen kosten aan verbonden.
  Om aan te melden voor deze wandeling kunt u t/m maandag 9 januari mailen naar info@doriendenijs.nl of bellen naar 073-6569303.

 

Lotgenotengroep 'Jong ouderverlies'

 • Groep 'Jong ouderverlies'

  In samenwerking met Marjon Peeman van Praktijk voor Lichaamsgerichte psychologie organiseert Van Waarde een therapeutische groep gericht op volwassenen die op jonge leeftijd (voor hun 20ste) een of beide ouders zijn verloren.

  Als je in je kindertijd een of beide ouder(s) verliest, werkt dat door in je volwassen leven. Je kunt als kind het verlies immers maar behappen met het vermogen van een kind of een jongvolwassene. In je volwassen leven kunnen bepaalde gebeurtenissen weer heel erg aanhaken op dat verlies, bijvoorbeeld als je zelf gaat trouwen of samenwonen of (klein)kinderen krijgt.
  De groep biedt de mogelijkheid om samen met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt te delen en herkenning en erkenning te vinden bij elkaar. Maar ook te onderzoeken wat voor jou persoonlijk de gevolgen geweest zijn op emotioneel en lichamelijk vlak. Meer informatie over deze groep is hier te vinden.

Aantal bijeenkomsten: 4
Wanneer: maandagavond van 19:30 - 21:30 uur
Data: 17 en 31 oktober, 14 en 28 november 2022
Locatie: Oss
Aanmelden kan bij Francis: T 06-21675971 / E francis@vanwaardetherapie.nl of bij Marjon: T 06-36540397 / E info@marjonpeeman.nl

 

Andere lotgenotengroepen:

De volgende lotgenotengroepen starten bij voldoende aanmeldingen. Laat ons weten als je interesse hebt. Of als je een vraag heb omtrent een groep die hieronder niet direct genoemd staat.

 • Lotgenotengroep na verlies van je partner.
  Leeftijdsindicatie: voor volwassenen.

 • Lotgenotengroep na verlies van je partner.
  Voor volwassen deelnemers bij wie dit verlies langer geleden is dan 3 jaar.

 • Lotgenotengroep na verlies van een dierbare (broer / zus / ouder / vriend / vriendin / iemand die je heel na stond).
  Leeftijdsindicatie: voor volwassenen.

Andere activiteiten:

 • Thema-avond rouw bij Dorien de Nijs Uitvaartbegeleiding
  Op dinsdagavond 27 september 2022 verzorgden wij bij Dorien de Nijs Uitvaartbegeleiding in Vught een thema-avond over rouw. Eerst hebben we informatie gegeven over rouw, hoe je het kunt herkennen en hoe je er mee om kunt gaan. Daarna gingen we met elkaar in gesprek over hoe het werkt voor jou. Rouw is immers voor iedereen heel persoonlijk. Dat maakt een rouwproces immers zo lastig.

 • Thema-avond rouw bij rouwcafé Meierijstad

  Op dinsdagavond 31 mei 2022 organiseerde het rouwcafé Meierijstad een bijeenkomst rondom het thema 'rouw'.
  Mensen in rouw hebben vaak veel vragen, maar ook de omgeving weet soms niet wat te doen.
  Tijdens deze avond vertelden wij meer over rouw aan de hand van casuïstiek uit onze praktijk. Met tips en informatie in de hoop dat het taboe op rouw wat meer doorbroken wordt. Dat het beter bespreekbaar wordt. Vroeg of laat krijgen we er immers allemaal mee te maken.
  Deze avond vond plaats in St. Oedenrode.
  Voor meer informatie over deze avond, klik hier.

 • Nazorg
  Op vrijdag 26 november 2021 waren wij te gast bij Levatio Uitvaartzorg in Veghel, om nazorg te bieden bij de lezing van Manu Keirse die door hen georganiseerd was. Zo'n lezing kan immers veel emoties oproepen, waardoor mensen de behoefte hebben om in gesprek te gaan of vragen hebben.
  Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 

"In de groep doe ik mijn verhaal en kan ik het hebben over wat ik lastig vind. In mijn eigen omgeving kan ik het nu ook over andere dingen hebben.”
- José

"Het was in het begin spannend en zwaar, maar ik leef nu makkelijker. Het verdriet is er, maar ik heb kunnen delen, het voelt lichter."
- Ans