agenda

van waarde » agenda

Activiteiten van Waarde

Wij verzorgen verschillende lezingen en andere activiteiten om onze missie naar buiten te brengen: 'Maak rouw bespreekbaar!'. Door informatie en tips te geven, willen we de drempel verlagen voor mensen om het met elkaar te hebben over verlies en over rouw.
Ook bieden we lotgenotengroepen, zodat mensen met en van elkaar kunnen leren.

Onderstaand het overzicht van activiteiten voor de komende tijd.

Agenda:

 • Inspiratiebijeenkomst
  Op 11 juni 2024 verzorgen wij voor MEE regio Den Bosch een online inspiratiebijeenkomst voor hun cliëntondersteuners. Het thema van deze bijeenkomst is 'levend verlies'. Met deze bijeenkomst wil MEE bewustzijn creëren onder hun collega's voor dit thema, omdat het een onderwerp is waar zij in hun werk vaak mee te maken krijgen.


Lotgenotengroepen:

De volgende lotgenotengroepen starten bij voldoende aanmeldingen. Laat ons weten als je interesse hebt. Of als je een vraag heb omtrent een groep die hieronder niet direct genoemd staat.

 • Groep 'Jong ouderverlies'

  In samenwerking met Marjon Peeman van Praktijk voor Lichaamsgerichte psychologie organiseert Van Waarde een therapeutische groep gericht op volwassenen die op jonge leeftijd (voor hun 20ste) een of beide ouders zijn verloren.
  Als je in je kindertijd een of beide ouder(s) verliest, werkt dat door in je volwassen leven. Je kunt als kind het verlies immers maar behappen met het vermogen van een kind of een jongvolwassene. In je volwassen leven kunnen bepaalde gebeurtenissen weer heel erg aanhaken op dat verlies, bijvoorbeeld als je zelf gaat trouwen of samenwonen of (klein)kinderen krijgt.
  De groep biedt de mogelijkheid om samen met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt te delen en herkenning en erkenning te vinden bij elkaar. Maar ook te onderzoeken wat voor jou persoonlijk de gevolgen geweest zijn op emotioneel en lichamelijk vlak.
  Aantal bijeenkomsten: 4
  Wanneer: maandagavond van 19:30 - 21:30 uur
  Data: bij voldoende aanmeldingen worden de data gepland
  Locatie: Oss
  Aanmelden kan bij Francis: T 06-21675971 / E francis@vanwaardetherapie.nl of bij Marjon: T 06-36540397 / E info@marjonpeeman.nl

 • Lotgenotengroep na verlies van je partner.
  Leeftijdsindicatie: voor volwassenen.

 • Lotgenotengroep na verlies van een dierbare (broer / zus / ouder / vriend / vriendin / iemand die je heel na stond).
  Leeftijdsindicatie: voor volwassenen.

 

Eerder verzorgden wij de volgende activiteiten:

 • Training Rouw en Verzuim
  Op 11 april 2024 verzorgden wij voor McCourse een online training voor (HR)professionals. Voor meer informatie kijk hier.

 • Bijeenkomsten "Rouwverwerking bij overlijden"
  Op 14 en 28 maart en 21 april 2024 verzorgden wij voor Bint Welzijn drie bijeenkomsten rondom rouw na overlijden. Deze lotgenotengroep is voor inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel.
  Meer informatie kun je vinden op de website van Bint Welzijn.

 • Thema-avond rouw bij rouwcafé Boekel
  Op dinsdagavond 23 januari 2024 verzorgden wij een lezing tijdens de eerste bijeenkomst van rouwcafé Boekel.
  Deze avond was bedoeld voor mensen die meer wilden weten over verlies en rouw. Hoe ga je zelf om met verlies en rouw? Hoe steun je anderen die een groot verlies meemaken? De avond was een mix van het krijgen van informatie over rouw en het er samen over in gesprek gaan. Alleen al door het samenzijn met anderen die ook een verlies ervaren hebben of door het uitwisselen van ervaringen, was deze avond troostrijk.

 • Thema-avond rouw bij rouwcafé Meierijstad

  Op dinsdagavond 16 mei 2023 organiseerde het rouwcafé Meierijstad een bijeenkomst rondom het thema 'rouw en relaties'.
  De avond ging over de impact van rouw op je relatie met de mensen om je heen. Rouw is immers heel persoonlijk en dat maakt het soms lastig om elkaar te begrijpen. En ook om aan te geven wat je nodig hebt in jouw rouwproces. Het was een mooie interactieve avond met veel (h)erkenning en persoonlijke verhalen.
  Deze avond vond plaats in Schijndel.

 • Seizoenswandeling in Vught
  "Vier seizoenen zoals de natuur: stilte, rust, ontwaken, verdergaan"
  Op zondagochtend 16 april 2023 organiseerde Dorien de Nijs Uitvaartbegeleiding een seizoenswandeling over het prachtige landgoed Bleijendijk in Vught. Een wandeling voor mensen die met verlies te maken hebben gehad en al wandelend met gelijkgestemden ervaringen willen delen. Vanuit Van Waarde hebben wij meegewandeld om als er behoefte was aan een gesprek, een stukje samen op te lopen.
  De andere wandelingen vonden plaats op zondagochtend 16 oktober 2022 en 16 januari 2023.

 • Thema-avond rouw bij bibliotheek Heesch
  Op woensdagavond 30 november 2022 verzorgden wij op verzoek van Bibliotheek Bernheze een thema-avond over rouw. Dit deden wij in samenwerking met Inge van der Krabben, schrijfster van het boek 'Van het hart' en muzikant Thomas Kok.
  Een mooie samenwerking die zorgde voor een sfeervolle avond over dit mooie thema.
  Deze avond werd gehouden bij de bibliotheek in Heesch.

 • Thema-avond rouw bij Dorien de Nijs Uitvaartbegeleiding
  Op dinsdagavond 27 september 2022 verzorgden wij bij Dorien de Nijs Uitvaartbegeleiding in Vught een thema-avond over rouw. Eerst hebben we informatie gegeven over rouw, hoe je het kunt herkennen en hoe je er mee om kunt gaan. Daarna gingen we met elkaar in gesprek over hoe het werkt voor jou. Rouw is immers voor iedereen heel persoonlijk. Dat maakt een rouwproces immers zo lastig.

 • Thema-avond rouw bij rouwcafé Meierijstad

  Op dinsdagavond 31 mei 2022 organiseerde het rouwcafé Meierijstad in St. Oedenrode een bijeenkomst rondom het thema 'rouw'.
  Mensen in rouw hebben vaak veel vragen, maar ook de omgeving weet soms niet wat te doen.
  Tijdens deze avond vertelden wij meer over rouw aan de hand van casuïstiek uit onze praktijk. Met tips en informatie in de hoop dat het taboe op rouw wat meer doorbroken wordt. Dat het beter bespreekbaar wordt. Vroeg of laat krijgen we er immers allemaal mee te maken.

 • Nazorg
  Op vrijdag 26 november 2021 waren wij te gast bij Levatio Uitvaartzorg in Veghel, om nazorg te bieden bij de lezing van Manu Keirse die door hen georganiseerd was. Zo'n lezing kan immers veel emoties oproepen, waardoor mensen de behoefte hebben om in gesprek te gaan of vragen hebben.
  Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op.

 

"In de groep doe ik mijn verhaal en kan ik het hebben over wat ik lastig vind. In mijn eigen omgeving kan ik het nu ook over andere dingen hebben.”
- José

"Het was in het begin spannend en zwaar, maar ik leef nu makkelijker. Het verdriet is er, maar ik heb kunnen delen, het voelt lichter."
- Ans