begeleiding bij relatieproblemen

van waarde » begeleiding bij relatieproblemen

Begeleiding bij relatieproblemen

Zitten jij en je partner niet meer op één lijn? Hebben jullie relatieproblemen? Weten jullie niet of jullie met elkaar verder willen? Zitten jullie in een sleur? Of is een van jullie vreemdgegaan? Dat hoeft niet het einde van de relatie te betekenen.
Van Waarde biedt relatietherapie voor partners die zichzelf de kans geven om uit te zoeken of de relatie te herstellen is en daar samen aan te werken.

Iedere relatie is ooit gestart en zeer waarschijnlijk ook goed gestart. Op een bepaald moment zijn er barsten ontstaan. Een effectieve manier om de relatie onder de loep te nemen en te herstellen waar nodig, is begeleiding door middel van relatietherapie. Het uitgangspunt is dat de barstjes in een relatie te lijmen zijn. Dat jullie je opnieuw met elkaar kunnen verbinden. Dat is hard werken, maar onze ervaring is dat het kan.

Liefde is een werkwoord, zeggen ze. Om in een relatie de liefde op peil te houden, moet je daar allebei aan werken. Maar er kunnen redenen zijn waardoor je gaat twijfelen:

Wil ik scheiden of niet?

Dit is een moeilijk besluit, dat je niet zomaar neemt. Dan wil je meestal zeker weten dat je er alles aan hebt gedaan om jullie huwelijk te redden. Als er nog twijfels zijn, kan relatietherapie uitkomst bieden. Hier moeten jullie wel allebei voor open staan.

Het gevoel is weg

In het begin van de relatie ben je verliefd, vind je bijna alles leuk aan elkaar. Maar hoe langer de relatie duurt, hoe normaler dat gevoel vaak wordt. De verliefdheid gaat over in houden van. En je merkt op dat je partner ook minder leuke kanten heeft. Juist dan is het is heel belangrijker om met elkaar te blijven communiceren. Maar dat is het moeilijkste wat er is. Daardoor ontstaan veel misverstanden.

Ook als je al langer bij elkaar bent, is het belangrijk om met elkaar te blijven communiceren. Ongemerkt ontstaan er patronen tussen jullie en loop je het gevaar dat je gaat invullen voor elkaar. Hierdoor kun je uit elkaar groeien.

Door hier samen aan te werken, kun je je weer met elkaar verbinden.

Ruzies en meningsverschillen

Ruzie maken is niet erg. Het is soms juist een manier om meningsverschillen uit te werken. Er wordt ook wel gezegd “zonder schuren geen glans”. Het mag even schuren, maar heftige ruzies waarbij je elkaar kwetst zijn natuurlijk niet goed. Het is dan ook belangrijk dat jullie leren hoe jullie op een goede manier ruzie kunnen maken. Met relatietherapie kunnen jullie daar aan werken.

Geen zin in seks

In iedere relatie is er wel eens wat aan de hand. En dat kan er voor zorgen dat de seks wel eens op een laag pitje staat. Hoe ga jij daar mee om? Wat doet het met jou? Vertrouwen is de basis van je relatie. Als er vertrouwen is op emotioneel, mentaal en lichamelijk vlak, kan de intimiteit weer groeien. En ook je seksuele relatie. Ook hierbij kan relatietherapie jullie helpen.

Na vreemdgaan

Als een van jullie is vreemdgegaan, kan dat jullie relatie behoorlijk op zijn kop zetten. Toch hoeft dit niet het einde te zijn van jullie relatie. Door te kijken naar de oorzaak en te werken aan het herstel van het vertrouwen, kan jullie relatie herstellen en zelfs beter worden dan hij was. Leer samen om dingen bespreekbaar te maken. Dit is een traject wat je samen moet lopen.

Wat mag je van ons verwachten?

Met onze gestructureerde aanpak brengen we boven tafel wat het heikele punt is in jullie relatie, waar jullie aan kunnen werken. We begeleiden jullie in dit proces en geven handvatten hoe jullie met bepaalde zaken om kunnen gaan.

Bel of mail ons om te bespreken wat wij voor jou of jullie kunnen betekenen.
 

Neem contact op

"Tussen wat wordt gezegd en niet bedoeld en wat wordt bedoeld en niet gezegd gaat de meeste liefde verloren."

Kahlil Gibran