begeleiding voor ex-partners na een scheiding

van waarde » begeleiding voor ex-partners na een scheiding

Begeleiding bij verlies na een scheiding

Staat jouw leven op z’n kop? Lukt het niet om te communiceren met je ex-partner? Loop je vast in je werk of in andere delen van je leven omdat je je niet kunt concentreren? Bij een scheiding ga je door een rouwproces en dat is hard werken. Toch is dat nodig om verder te kunnen.

Een scheiding gaat gepaard met veel veranderingen. Daarbij spelen allerlei emoties een rol. Soms zit er veel pijn door wat er tijdens jullie huwelijk is gebeurd. Hoe je het ook probeert, telkens ontstaan er weer allerlei discussies of ruzies. En dat gaat van kwaad tot erger. De kinderen lijden hieronder. Zoals iedere ouder wil ook jij het beste voor je kinderen, maar dat lukt misschien niet altijd. Verlies jij ook het belang van de kinderen wel eens uit het oog omdat je continu in de vechtstand staat?

Weet jij niet hoe je dit moet doorbreken?

  • Wil je weer rust?
  • Wil je weer kunnen communiceren met je ex-partner?
  • Wil jij weer grip op je emoties?

Wij kunnen je daarbij helpen. Wij begeleiden jullie om elkaar als ex-partners (weer) te kunnen horen zodat jullie verder kunnen met jullie leven en samen weer afspraken kunnen maken over de kinderen.

Ga het verlies aan

Vaak ligt bij een scheiding de nadruk op de strijd. Herken je dat?

Naast het conflict dat er speelt, is er ook sprake van verlies. En dan gaat het niet alleen om het verlies van je partner of dat je je kinderen minder vaak kunt zien. Het gaat ook om verlies van vertrouwen, van je huis, je financiële zekerheid, veel sociale contacten, je identiteit. Je verliest allebei veel bij een scheiding. Er is sprake van rouw. Als je dit niet van elkaar weet, ga je voorbij aan wat jullie samen hadden en wat jullie hebben verloren. Dat verliest zijn waarde.

Wij staan met jullie stil bij dit verlies. Als jullie hierin schoon schip kunnen maken, kunnen jullie de relatie als partners goed afsluiten. Dan kunnen jullie verder als partners in ouderschap.

Anders verbinden na een scheiding

Een effectieve manier om de partnerrelatie goed af te sluiten is begeleiding door middel van de SCHIPaanpak. Als gecertificeerd behandelaar gaan wij in gesprek met beide ex-partners en staan we stil bij wat verloren is gegaan. Er is aandacht voor de rouw én voor herstel van vertrouwen. Jullie gaan je opnieuw met elkaar verbinden. Je leert je eigen en elkaars behoeftes kennen en hierover te praten. Als jullie als ex-partners samen kunnen kijken naar de verliezen en de conflicten in de relatie en hierin schoon schip kunnen maken, kunnen jullie weer samenwerken als partners in het ouderschap.

Voor meer informatie over de SCHIPaanpak, kijk op deze website of download hier het gratis e-book voor een voorbeeld van een SCHIPtraject.

Bel of mail ons en we bespreken wat wij voor jou of jullie kunnen betekenen.

Neem contact op

 

Kosten begeleidingstraject na echtscheiding

Een begeleidingstraject na echtscheiding kost € 150,- per afspraak van 1,5 uur. De intake kost € 100,- per afspraak van 1 uur. Dit zijn de kosten voor 2 personen plus een therapeut, inclusief voorbereidingstijd en BTW. De ervaring leert dat voor een volledig SCHIPtraject gemiddeld tussen de 10 en 15 gesprekken nodig zijn.

Vergoeding via de zorgverzekeraar is niet mogelijk.

Een scheiding en zeker een vechtscheiding kost veel geld. Een SCHIPtraject kan de kosten van de scheiding juist verlagen doordat je beter kan samenwerken en niet steeds een derde partij nodig hebt om afspraken te maken. Doordat er minder stress-gerelateerde problemen en negatieve gevolgen ontstaan bij zowel de ex-partners als bij de kinderen en er een duurzame oplossing wordt gevonden, is het bovendien een investering voor de toekomst.

Algemene informatie

  • Gesprekken vinden plaats in onze praktijkruimte in Oss aan de Oude Litherweg 2 of in Veghel, Rietven 105, 5464 PJ Veghel (op deze locatie maken wij gebruik van de ruimte van Praktijk Leef Jezelf) .
  • Wanneer een geplande afspraak niet door kan gaan of verzet moet worden, zeg dan minimaal 24 uur van tevoren af. Indien dit niet gebeurt, zijn wij genoodzaakt de geplande tijd in rekening te brengen tenzij er zwaarwegende redenen zijn.
  • Betaling direct na afloop van het gesprek via een betalingsverzoek of per pin. U ontvangt van ieder gesprek een factuur via e-mail.
  • Tussentijdse inhoudelijke telefoongesprekken zullen naar rato volgens de geldende uurprijs in rekening worden gebracht.
  • Tarieven worden jaarlijks geïndexeerd.

Zie verder onze algemene voorwaarden.

Tip: Ter voorkoming van verzuim zijn werkgevers soms bereid (een gedeelte van) de kosten te vergoeden. Informeer hiervoor bij uw werkgever.

Wij zijn gecertificeerde SCHIPbehandelaren. Kijk voor meer informatie over de kwaliteitsbewaking van de geregistreerde en gecertificeerde SCHIPbehandelaren op https://www.schipaanpak.com/behandelaren/

We zijn beiden iemand geworden die we ooit dachten niet te zijn. We vonden beiden oprecht dat we het volste recht hadden om door te gaan met de strijd, zonder te zien wat we hiermee elkaar en de kinderen hebben aangedaan. Dat is het ergste, ik ben mezelf zo tegengevallen.

(Vechten voor je scheiding, T. Rodenburg & L. van der Maarel)