Op verhaal komen

Op verhaal komen...

Rouwen is hard werken. Het verlies van een geliefde vraagt veel aanpassingen in jouw leven. Je kunt íemand van wie je houdt immers niet zomaar ‘achterlaten en doorgaan’. Het gaat niet om loslaten maar om anders vasthouden van jouw geliefde, om het opnieuw vormgeven van de relatie die je met hem of haar had.
Maar hoe doe je dat? Wat kan helpen is erover praten. Voor veel mensen is het erg belangrijk om hun verhaal te vertellen, meerdere keren. Dat zorgt ervoor dat de impact van dat verlies duidelijk wordt. Wat ben je verloren met het verlies van je vader, moeder of je maatje? En wat betekent dit voor jou? Wat heb je nodig? En van wie?

Onze ervaring is dat dit ‘op verhaal komen’ erg helpend is in je rouwproces, omdat het gebeurtenissen, gevoelens en dilemma's ordent. Daardoor krijg je helder waar knelpunten zitten, vragen die je nog hebt of iets wat je niet af kan sluiten en wat jou belemmert in jouw rouwproces.
Het kan dan ook fijn zijn te praten met iemand van buiten jouw eigen kring, die je dierbare niet gekend heeft en die je niet belast met jouw verhaal. Iemand die blijft luisteren naar jou en je vragen kan stellen. Die je tips kan geven en met jou kan onderzoeken wat jij nodig hebt. Wil je met ons hierover praten, zodat wij jou op weg kunnen helpen? Klik dan hier om contact op te nemen.

‘Op verhaal komen’ helpt je op weg, zodat je daarna zelf weer verder kunt.