over van Waarde

van waarde » over van Waarde

Over Van Waarde

We bieden jou of jullie een plek waar je je vrij mag voelen om je verhaal te doen, waar het niet gek is wat je ervaart en waar de vragen die rondspoken in je hoofd uitgesproken mogen worden. Bij ons kan je jezelf zijn of weer worden. Het ervaren van een persoonlijke klik en vertrouwen is voor ons de basis waarop we verder kunnen bouwen.
Samen gaan we op zoek naar de reden waarom je vastloopt in je rouwproces of in je relatie en wat je nodig hebt om weer verder te komen. Zo zal je zelfvertrouwen in jouw eigen proces en kracht groeien waardoor je regie kunt pakken over jouw leven en weer verder kan. Vooraf vastgestelde protocollen laten we achterwege. Maatwerk is ons uitgangspunt en onze kracht.

Na opgeteld 30 jaar werkervaring als maatschappelijk werker besloten wij in 2020 een eigen praktijk op te richten en ons te specialiseren in rouwbegeleiding en relatietherapie. Van Waarde, een naam die niet zomaar gekozen is maar staat voor ons, voor onze manier van werken en voor onze betrokkenheid. Wij willen van waarde zijn.
Relaties en rouw... ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze zijn niet los te zien van elkaar. In een rouwproces sta je altijd in relatie tot anderen. Je hebt wat van elkaar nodig en dat vraagt soms om aardig wat afstemming. Iedereen rouwt op zijn eigen manier en daardoor komen relaties soms behoorlijk onder druk te staan. Andersom zorgt een relatie die niet goed loopt ook voor een rouwproces. Vandaar dat rouw en relaties voor ons bij elkaar horen.

Wil jij weten wat we voor jou of voor jullie kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

We stellen ons hieronder graag aan je voor zodat je een beeld krijgt van wie wij zijn en wat we te bieden hebben.

Over Cocky

Mijn naam is Cocky van Ravensteijn. Ik ben getrouwd en moeder van 3 jonge zoons. Al van jongs af aan heb ik de wens om een baan te vinden waarin ik van betekenis kan zijn voor anderen. Wat dat betreft heb ik mijn ei kwijt gekund als maatschappelijk werker bij een grote welzijnsorganisatie. Rouw- en verliesbegeleiding is al die jaren een rode draad binnen mijn werk geweest en uiteindelijk ontstond de behoefte om me hier verder in te specialiseren. Dit heeft vorm gekregen binnen Van Waarde.  
Het runnen van een eigen praktijk geeft me de ruimte om te werken op een manier die bij mij past. Oprecht contact van mens tot mens met interesse voor jouw verhaal. Ik ben vrij praktisch van aard en hoor dat mensen zich snel bij mij op hun gemak voelen. Zonder oordeel of verwachtingen. Ieder mens is uniek en heeft een verhaal te vertellen dat het verdiend om gehoord te worden. Of het nu gaat om een persoonlijk traject of relatiegesprekken. De kracht zit naar mijn idee in verbinding. Met jezelf, de mensen om je heen of met degene die je verloren bent.

Over Francis

Ik ben Francis van Venrooij, getrouwd, moeder van twee bijna volwassen kinderen. Na bijna 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven en ruim 12 jaar ervaring in de hulpverlening kan ik nu mijn kwaliteiten mooi combineren bij Van Waarde. Vooral de combinatie van rouwbegeleiding en relatietherapie vind ik erg prettig.
Rouwbegeleiding... Ook al hoort rouw en dood bij het leven, erover praten blijkt in de praktijk voor veel mensen heel lastig, zeker in hun eigen omgeving. Door een veilige plek te bieden waar alles gezegd mag worden, kan ik mensen helpen om te onderzoeken wat maakt dat ze vastlopen of wat ze nodig hebben om door te kunnen leven met hun gemis. Door stil te staan bij wat het leven en de dood voor iemand betekenen, ontstaan vaak hele mooie gesprekken. Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Ik hou van verhalen en van het werken met mensen. Daarbij ben ik gefascineerd over de veerkracht van mensen. Ik voel me dan ook bevoorrecht om mensen in deze bijzondere fase van hun leven te mogen bijstaan, waarin ze op zoek gaan naar zichzelf en naar hun manier van verder leven met het gemis.
In relatietherapie kijk ik met (ex-)stellen een laagje dieper. We hebben het niet alleen over communicatie en hoe je dat kunt verbeteren. We kijken naar ook naar het onderliggende probleem. Wat maakt dat je doet wat je doet en dat je communiceert zoals je communiceert. Een relatie is en blijft hard werken voor beide partners. Ik kan jullie relatie dan ook niet vlot trekken. Wel kan ik patronen mee boven water halen en ervoor zorgen dat jullie alle inzichten krijgen die jullie nodig hebben om er samen wat van te maken. Er echt wat van te maken!

Voor de rouw- en verliestherapie zijn wij geschoold bij de SAU (Sociale acaddemie Utrecht).

In een TV-uitzending van TV Berghem vertellen wij tijdens een interview wat meer over wie we zijn en wat we doen. Wil je de uitzending bekijken, klik dan op deze link.

Wil je meer over ons weten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.