over van Waarde

van waarde » over van Waarde

Over Van Waarde

Relaties en rouw... ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze zijn niet los te zien van elkaar. In een rouwproces sta je altijd in relatie tot anderen. Je hebt wat van elkaar nodig en dat vraagt soms om aardig wat afstemming. Iedereen rouwt op zijn eigen manier en daardoor komen relaties soms behoorlijk onder druk te staan. Andersom zorgt een relatie die niet goed loopt ook voor een rouwproces. Vandaar dat rouw en relaties voor ons bij elkaar horen.

Na opgeteld 30 jaar werkervaring als maatschappelijk werker besloten wij in 2020 een eigen praktijk op te richten en ons te specialiseren in rouwbegeleiding en relatietherapie. Van Waarde, een naam die niet zomaar gekozen is maar staat voor ons, voor onze manier van werken en voor onze betrokkenheid. Wij willen van waarde zijn.

We bieden jou of jullie een plek waar je je vrij mag voelen om je verhaal te doen, waar het niet gek is wat je ervaart en waar de vragen die rondspoken in je hoofd uitgesproken mogen worden. Bij ons kan je jezelf zijn of weer worden. Het ervaren van een persoonlijke klik en vertrouwen is voor ons de basis waarop we verder kunnen bouwen.
Samen gaan we op zoek naar de reden waarom je vastloopt in je rouwproces of in je relatie en wat je nodig hebt om weer verder te komen. Zo zal je zelfvertrouwen in jouw eigen proces en kracht groeien waardoor je regie kunt pakken over jouw leven en weer verder kan. Vooraf vastgestelde protocollen laten we achterwege. Maatwerk is ons uitgangspunt en onze kracht.

Wil jij weten wat we voor jou of voor jullie kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

We stellen ons hieronder graag aan je voor zodat je een beeld krijgt van wie wij zijn en wat we te bieden hebben.

Over Cocky

Mijn naam is Cocky van Ravensteijn. Ik ben getrouwd en moeder van 3 jonge zoons. De combinatie van het oprichten van een eigen praktijk, een jong gezin plus een studie zorgt voor weken die voorbij vliegen maar tegelijk voor enorm veel energie.
Het was altijd al wel duidelijk dat ik terecht zou komen in een baan waarin ik mensen van dienst kan zijn. Wat dat betreft kon ik mijn ei kwijt in mijn baan als maatschappelijk werker. Maar na 20 jaar werken bij een grote welzijnsorganisatie was het tijd voor verandering. Het was al snel duidelijk dat ik me verder wilde specialiseren op het gebied van rouwbegeleiding. Met name de verhalen van mensen die een ingrijpend verlies hebben meegemaakt raken mij het meeste. De verhalen van degene die achterblijft maar ook het verhaal over de verloren dierbare. Het gemis maar juist ook de vele momenten en herinneringen die jullie hebben gedeeld. Voor mij is het belangrijk dat iedereen die een dierbare mist een manier vindt om je te verbinden met je dierbare want verlies gaat niet over loslaten. Het gaat over anders vasthouden.

Over Francis

Ik ben Francis van Venrooij, getrouwd, moeder van twee bijna volwassen kinderen. Na bijna 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven en ruim 12 jaar ervaring in de hulpverlening kan ik nu mijn kwaliteiten mooi combineren bij Van Waarde. Vooral de combinatie van rouwbegeleiding en relatietherapie vind ik erg prettig.
Rouwbegeleiding... Ook al hoort rouw en dood bij het leven, erover praten blijkt in de praktijk voor veel mensen heel lastig, zeker in hun eigen omgeving. Door een veilige plek te bieden waar alles gezegd mag worden, kan ik mensen helpen om te onderzoeken wat maakt dat ze vastlopen of wat ze nodig hebben om door te kunnen leven met hun gemis. Door stil te staan bij wat het leven en de dood voor iemand betekenen, ontstaan vaak hele mooie gesprekken. Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Ik hou van verhalen en van het werken met mensen. Daarbij ben ik gefascineerd over de veerkracht van mensen. Ik voel me dan ook bevoorrecht om mensen in deze bijzondere fase van hun leven te mogen bijstaan, waarin ze op zoek gaan naar zichzelf en naar hun manier van verder leven met het gemis.
In relatietherapie kijk ik met (ex-)stellen een laagje dieper. We hebben het niet alleen over communicatie en hoe je dat kunt verbeteren. We kijken naar ook naar het onderliggende probleem. Wat maakt dat je doet wat je doet en dat je communiceert zoals je communiceert. Een relatie is en blijft hard werken voor beide partners. Ik kan jullie relatie dan ook niet vlot trekken. Wel kan ik patronen mee boven water halen en ervoor zorgen dat jullie alle inzichten krijgen die jullie nodig hebben om er samen wat van te maken. Er echt wat van te maken!

In een TV-uitzending van TV Berghem vertellen wij tijdens een interview wat meer over wie we zijn en wat we doen. Wil je de uitzending bekijken, klik dan op deze link.

Wil je meer over ons weten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.