Relatietherapie Schaijk

 

"Rouwen gaat niet over loslaten, maar over anders vasthouden."

Relatietherapie Schaijk

Van Waarde praktijk in Schaijk voor relatietherapie

Als we het hebben over relatietherapie dan denken we vaak aan therapie voor wel of niet getrouwde stellen. Deze gedachte klopt niet helemaal, we bouwen in ons leven namelijk veel meer relaties op dan alleen liefdesrelaties. Ook een relatie tussen ouder en kind, broer en zus of tussen vrienden kan enorm betekenisvol zijn en scheurtjes oplopen door bijvoorbeeld een heftige rouwperiode of andere ingrijpende gebeurtenissen. Ook voor problemen in die relatie kun je relatietherapie volgen.

Relatietherapeut Schaijk

Heb jij een problematische relatie met een broer, zus, ouder of beste vriend en wil je dat daar verbetering in komt dan kun je daarvoor in relatietherapie gaan. Tijdens relatietherapie werk je aan het verbeteren van bijvoorbeeld de communicatie tussen jou en de ander. Na het verlies van een dierbare naaste kan de verhoudingen binnen een gezin of familie op zijn kop zetten waardoor spanningen kunnen ontstaan. Relatietherapie door rouw is er voor elke betekenisvolle relatie die je aangaat.

Relatietherapie in Schaijk

Relatietherapie, voor welke relatie dan ook, wordt samen gevolgd en wordt begeleid door een relatietherapeut. De taak van een therapeut is daarbij om te achterhalen waar de problemen ontstaan zijn en handvatten aan te reiken om die problemen samen op te lossen. Voor de begeleiding van relatieproblemen maken de gecertificeerde behandelaars van Van Waarde, praktijk voor relatie en rouw, gebruik van de SCHIPaanpak.

Van Waarde, praktijk voor relatie en rouw, wil van waarde zijn voor alle rouwenden, wat de oorzaak van het rouwen ook is en voor alle betekenisvolle relaties waarin je problemen ervaart. Van Waarde gaat volgens de SCHIPaanpak aan de slag met jou en je partner, zoekt naar de oorzaak van relatieproblemen en geeft handvatten om er uiteindelijk samen sterker uit te komen. 

Neem contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek!

Verlies van een dierbare?

Rouwen gaat niet over loslaten. Het gaat er juist om dat je een nieuwe verbinding aangaat. Je hoeft niet te vergeten of een plekje te geven. Je leert om jouw verlies met je mee te nemen in jouw leven, om er mee om te gaan.

Loop jij hierin vast of wil je er graag eens over praten?

Lees hier meer 

Verlies van je ouder(s)?

Als je een of beide ouder(s) verliest, zeker als dat op jonge leeftijd gebeurt, heeft dat een grote impact. Op belangrijke momenten in je leven, kan je het gemis heel sterk ervaren. Je verlies kan je ook op onverwachte momenten aangrijpen.

Belemmert jouw verlies je in jouw leven?

Lees hier meer

Relatieproblemen door rouw?

Rouw en relaties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, omdat ze enorm veel invloed op elkaar hebben. Je rouwt altijd in relatie tot anderen. Maar dat vraagt nogal wat van jou en van de ander.

Hoe voorkom je dat het verlies voor afstand zorgt in jullie relatie?

Lees hier meer 

Wij zijn Van Waarde

Wij zijn Francis van Venrooij en Cocky van Ravensteijn. We hebben de overtuiging dat we echt Van Waarde kunnen zijn op het gebied van rouw en verlies.  Voor ons is het belangrijk dat iemand weer grip voelt op zijn eigen leven. Rouwbegeleiding kan hier bij helpen.
Lees hier meer over ons...

"Rouwen gaat niet over loslaten, maar over anders vasthouden." Manu Keirse