Relatietherapie Uden

 

"Rouwen gaat niet over loslaten, maar over anders vasthouden."

Relatietherapie Uden

Van Waarde praktijk in Uden voor relatietherapie

Wanneer een relatie niet meer lekker loopt, om welke reden dan ook, kan relatietherapie een oplossing zijn. Relatietherapie is er niet alleen voor jou en je geliefde, maar ook voor andere betekenisvolle relaties. Ook de relatie tussen vrienden, broers of zussen kan door omstandigheden terecht komen in moeilijk vaarwater. Ook in die gevallen kan relatietherapie helpen. Van Waarde, praktijk voor relatie en rouw, biedt relatietherapie aan iedereen die problemen ervaart in een belangrijke relatie.

Relatietherapeut Uden

Tijdens relatietherapie wordt er samengewerkt met beide personen in de verstoorde relatie. Een relatie heb je immers nooit alleen. Van Waarde richt zich in eerste instantie vooral op het vaststellen van de bottleneck in de relatie. Op welk punt gaat het mis en zijn jullie de verbintenis met elkaar verloren? Tijdens relatietherapie bij Van Waarde wordt door het vaststellen van die bottleneck duidelijk gemaakt waar er binnen de relatie aan gewerkt moet worden.

Relatietherapie in Uden

Een relatietherapeut biedt hulp en begeleiding nadat hij of zij heeft vastgesteld waar het probleem zit. Vervolgens bekijkt een therapeut wat jullie nodig hebben om verder te komen. Het bieden van handvatten om bijvoorbeeld weer goed met elkaar te communiceren of begrip voor elkaar te krijgen zijn taken van een relatietherapeut. Van Waarde praktijk voor relatie en rouw geeft relatietherapie volgens de SCHIPaanpak. Zij zijn gecertificeerd behandelaars van deze methode.

Elke relatie die we aangaan met een ander kan vroeg of laat scheurtjes gaan vertonen. Of het nu gaat om een relatie tussen jou en je geliefde, jou en je beste vriend of tussen broers of zussen. Bij Van Waarde kun je terecht voor relatietherapie voor elke betekenisvolle relatie. De gecertificeerde SCHIPbehandelaars gaan met jullie aan de slag om de bottleneck bloot te leggen, zodat duidelijk wordt waaraan gewerkt moet worden. Er worden handvatten en inzichten geboden die helpen bij het herstel van de relatie. 

Neem contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek!

Verlies van een dierbare?

Rouwen gaat niet over loslaten. Het gaat er juist om dat je een nieuwe verbinding aangaat. Je hoeft niet te vergeten of een plekje te geven. Je leert om jouw verlies met je mee te nemen in jouw leven, om er mee om te gaan.

Loop jij hierin vast of wil je er graag eens over praten?

Lees hier meer 

Verlies van je ouder(s)?

Als je een of beide ouder(s) verliest, zeker als dat op jonge leeftijd gebeurt, heeft dat een grote impact. Op belangrijke momenten in je leven, kan je het gemis heel sterk ervaren. Je verlies kan je ook op onverwachte momenten aangrijpen.

Belemmert jouw verlies je in jouw leven?

Lees hier meer

Relatieproblemen door rouw?

Rouw en relaties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, omdat ze enorm veel invloed op elkaar hebben. Je rouwt altijd in relatie tot anderen. Maar dat vraagt nogal wat van jou en van de ander.

Hoe voorkom je dat het verlies voor afstand zorgt in jullie relatie?

Lees hier meer 

Wij zijn Van Waarde

Wij zijn Francis van Venrooij en Cocky van Ravensteijn. We hebben de overtuiging dat we echt Van Waarde kunnen zijn op het gebied van rouw en verlies.  Voor ons is het belangrijk dat iemand weer grip voelt op zijn eigen leven. Rouwbegeleiding kan hier bij helpen.
Lees hier meer over ons...

"Rouwen gaat niet over loslaten, maar over anders vasthouden." Manu Keirse