rouw na verlies

van waarde » rouw na verlies

Verbinden met je verlies

Voel jij dat je er zelf niet uit komt en dat jouw leven een ongewenste richting op gaat? Dat je in je schulp kruipt, boos bent en/of dat jouw contact met anderen verandert? Professionele hulp kan je inzicht geven in wat er met je gebeurt en hoe je weer in je kracht kunt komen.


Wij kunnen je helpen om orde aan te brengen in je leven en om waarde toe te kennen aan dat wat je verloren bent. Samen met jou gaan we hier naar op zoek. Dat kan ook samen met lotgenoten, mensen die precies weten wat je doormaakt en bij wie je erkenning kan vinden voor je dilemma’s.

Ieder jaar krijgen in Nederland vele duizenden mensen te maken met verlies. Het afscheid moeten nemen van een dierbare maar ook van gezondheid of werk of van een relatie heeft grote invloed op ons leven. Het is lastig om genoeg tijd te nemen voor het verwerken van dit verlies. Er wordt van ons verwacht dat we weer door gaan maar dat lukt vaak nog niet. We hebben veel ballen hoog te houden en de drukte van alle verplichtingen slokt ons op. Zo nemen we te weinig tijd om stil te staan bij de gevolgen van het verlies en wat het voor ons betekende. Herken je dit dilemma?

Rouw is heel divers en het is een proces dat zich door het hele leven heen ontwikkelt, waardoor het iemand maakt tot wie hij of zij is. Wij helpen het verlies te integreren in je leven. Hierbij is het belangrijk dat je verbonden blijft met dat wat je verloren bent op een manier die je niet belet om verder te leven.

Bij Van Waarde kun je begeleiding krijgen door middel van persoonlijke gesprekken, online hulpverlening en/of lotgenotencontact. Kijk hieronder voor meer informatie.

Als ik ben wat ik heb en ik verlies alles wat ik heb, wie ben ik dan…“
- Erich Fromm

Individuele begeleiding

Hoe ga jij om met verlies? Ga je het aan of stop je het weg? En als je het weg stopt, hoe doe je dat dan? Hoe ziet jouw manier van overleven eruit?

Wij geven je handvatten voor het aangaan van het verlies en er een stap verder in te komen. Je leert over jouw proces van rouw. We helpen je er een weg in te vinden zodat je uiteindelijk weer positief naar de toekomst kijkt om te leven in plaats van te overleven.

Via Van Waarde kun je gebruik maken van online hulpverlening in combinatie met begeleidende gesprekken. Zo blijf je ook tussen de gesprekken door bezig met jouw proces.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem contact met ons op.

Lotgenotencontact

Vind jij het fijn om niet alleen te staan in jouw proces? Om samen met anderen handvatten te krijgen hoe je om kunt gaan met jouw verlies om zo weer grip te krijgen op je leven? Om ervaringen van anderen te horen?
Dan kan een lotgenotengroep je helpen.

Je deelt dan jouw verlies met anderen die ook (eenzelfde soort) verlies hebben meegemaakt. Dit delen leidt vaak tot een gevoel van herkenning en begrip. Je komt met lotgenoten in contact die hun verliesverhaal ook met jou delen en dat kan steun en troost bieden.

Je kunt bij de lotgenotengroep gebruik maken van online hulpverlening in combinatie met de groepsgesprekken, zodat je ook tussen de gesprekken door bezig blijft met jouw proces.

Kijk op onze activiteitenpagina om te zien wanneer de volgende groep van start gaat.
Als je deel wilt nemen en/of vragen hebt kun je contact met ons opnemen. Je bent van harte welkom.