rouwbegeleiding… bij verlies na overlijden

van waarde » rouwbegeleiding… bij verlies na overlijden

Rouwbegeleiding bij verlies na overlijden

Als je een dierbare verliest, staat je wereld op z’n kop. Je moet zoeken naar een nieuwe balans in je leven, waarbij je ruimte hebt voor je verdriet en tegelijk de noodzakelijke dingen weer oppakt. Voel jij dat je hierin vastloopt? Dat je er even niet uitkomt? Word je overvallen door allerlei emoties die je niet altijd kunt plaatsen?

Van Waarde biedt verschillende vormen van rouwbegeleiding, namelijk individuele begeleiding en lotgenotencontact. Maatwerk is belangrijk, dus iedere begeleiding is bij ons heel persoonlijk. Wij kunnen je helpen om grip te krijgen op jouw eigen rouwproces, doordat je leert wat jij nodig hebt. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te horen wat wij voor jou kunnen betekenen..

Individuele rouwbegeleiding

Als een geliefde overlijdt, kan het zijn dat je tijdelijk vastloopt, dat je even niet weet hoe je verder moet met je leven. Of dat je merkt dat je graag met iemand wilt praten over jouw verlies. Blijf daar dan niet mee rondlopen. Het is goed om te bespreken wat er in jouw hoofd omgaat. Iedereen rouwt op zijn eigen manier. Zelfs als je rouwt om dezelfde persoon, kan jouw behoefte heel anders zijn.

Vaak vind je steun bij je familie of vrienden en kun je bij hen je verhaal kwijt. Soms is dat niet genoeg en heb je ondanks die steun behoefte aan professionele rouwbegeleiding. Dan kunnen wij met jou in beeld brengen wat jouw behoeftes zijn en je handvatten geven om een balans te vinden tussen het stilstaan bij je verlies en het verder gaan met je leven.

Een individueel traject: tijd voor jou

Tijdens een individueel traject is er alle aandacht voor jouw persoonlijke verhaal. Het doel is dat jij leert omgaan met de grote verandering in jouw leven. Dat jij verder kunt leven op een manier die bij jou past. Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem contact met ons op.

"Het was fijn om met anderen samen te komen die hetzelfde verlies meegemaakt hebben. Zij begrijpen wat mijn omgeving niet kan begrijpen. Deelname aan deze groep heeft mij geleerd hoe ik verder kan leven met mijn verlies. Ik hoef niet los te laten."
- Mevr. Driessen

Lotgenotencontact

Ben jij een dierbare verloren en vind je het fijn om niet alleen te staan in jouw proces? Om samen met anderen handvatten te krijgen hoe je om kunt gaan met jouw verlies om zo weer grip te krijgen op je leven? Om ervaringen van anderen te horen? Dan kan een lotgenotengroep je helpen.

Je deelt dan jouw verlies met anderen die ook (eenzelfde soort) verlies hebben meegemaakt. Dit delen leidt vaak tot een gevoel van herkenning en begrip. Je komt met lotgenoten in contact die hun verliesverhaal ook met jou delen en dat kan steun en troost bieden.
In de groep ga je op zoek naar jouw eigen manier van rouwen, naar wat jij nodig hebt in jouw proces en hoe je dit kunt vragen of vinden in jouw omgeving. Je leert hoe je om kunt gaan met jouw verlies om zo weer grip te krijgen op je leven.

Kijk op onze agendapagina om te zien wanneer de volgende groep van start gaat.
Als je deel wilt nemen en/of vragen hebt kun je contact met ons opnemen. Je bent van harte welkom.

Praktische informatie over de lotgenotengroepen:

Voor de gesprekken komen we bij elkaar, mits de Corona-maatregelen dat toelaten en met inachtneming van alle protocollen. We maken daarnaast gebruik van een online programma, zodat je tussen de gesprekken door bezig blijft met de thema's die in de bijeenkomsten aan de orde komen. Ook hierin zullen we je begeleiden.

Wil je deelnemen? Meld je dan snel aan!

Wanneer:

Bij voldoende belangstelling (minimaal 4 deelnemers) wordt er een lotgenotengroep gestart in Oss.

Praktische informatie:

  • Als je interesse hebt om deel te nemen aan een lotgenotengroep bij rouw na verlies, vindt vooraf altijd een intakegesprek plaats. Wij besluiten dan samen met jou of een groepsproces voor jou op dit moment passend is.
  • Locatie: Oude Litherweg 2 in Oss.
  • Duur: in totaal zijn er 8 tweewekelijkse bijeenkomsten van 2 uur.
  • Kosten: € 22,50 per bijeenkomst. Het volledige bedrag te voldoen voor aanvang van de groep.

 

Contact:

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor een intakegesprek? Neem contact met ons op door te bellen naar Cocky van Ravensteijn 06-15637417 of Francis van Venrooij 06-21675971 of stuur een mail naar algemeen@vanwaardetherapie.nl.

Liever eerst een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek? Je bent van harte welkom! Bel of mail je ons even? Dan kunnen we een afspraak maken.