rouwbegeleiding… bij verlies van werk

van waarde » rouwbegeleiding… bij verlies van werk

Rouwbegeleiding bij verlies van werk

Op het moment dat je buiten je keuze om je baan kwijtraakt heeft dat vaak meer impact dan anderen inschatten.

Als je zelf de keuze maakt voor een andere baan, voelt dat meestal goed. Je neemt afscheid en gaat door naar je nieuwe uitdaging. Zelfs als dat goed verloopt, kun je het lastig vinden om afscheid te nemen van je collega's. Een rouwproces in het klein. Als het je moeilijk wordt gemaakt om goed afscheid te nemen, bijvoorbeeld omdat er een strijd ontstaat met de werkgever, dan wordt het al een heel ander verhaal. Als het niet jouw keuze is om van baan te wisselen, maar je ontslagen wordt of door reorganisatie iets heel anders moet gaan doen, dan kan de impact heel groot zijn. Werk is voor veel mensen enorm belangrijk. Het raakt aan onze identiteit, het zorgt voor structuur, inkomen, persoonlijke groei en sociale contacten. Als je dat kwijtraakt dan is dat een impactvol verlies. Toch is het een vorm van rouw die in onze samenleving minder erkenning krijgt. Hierdoor kan het soms lastig zijn om er ruimte voor te maken.
Hoe ga jij om met dit verlies? Lukt het om er vorm aan te geven of zorgt het ervoor dat je niet verder komt?

Een impactvol verlies heeft aandacht en erkenning nodig. Dit herken je mogelijk aan klachten als vermoeidheid, concentratieproblemen, slaapproblemen, zaken minder goed kunnen onthouden, minder dingen tegelijk kunnen doen, moeite hebben met overzicht houden. Allemaal klachten die invloed hebben op mogelijke nieuwe werkzaamheden of het vinden van ander werk. Dat maakt het zo belangrijk om eerst oog te hebben voor de impact van het verlies van je baan. Als dat vorm heeft gekregen komt er ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

Wil jij je rouw onder ogen zien zodat je weer in je kracht komt te staan en vertrouwen hebt in jezelf? Bel of mail ons om een afspraak te maken.

Zoek ondersteuning!

Als je merkt dat je blijft rondlopen met vragen, of als je merkt dat jouw omgeving de draad weer oppakt maar jou dit nog niet lukt, kan rouwbegeleiding helpend zijn.
Staat je partnerrelatie of de relatie tussen jou en anderen op scherp? Ga met elkaar het gesprek aan. En als je daar samen niet uitkomt, zoek dan ondersteuning.

Wil je dat wij met je meedenken? Dat we met jou onderzoeken wat jij nodig hebt om je leven weer op de rit te krijgen?
Neem dan contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek.