rouwbegeleiding

van waarde » rouwbegeleiding

Rouwbegeleiding

Rouw is heel divers en heel persoonlijk. Het is een proces dat zich door je hele leven heen ontwikkelt, wat je maakt tot wie jij bent. Je mag verbonden blijven met diegene of dat wat je verloren bent op een manier die je niet belet om verder te leven.

Iedereen gaat anders om met rouw. Alle mensen zijn uniek. Zo is ook ieders rouwproces uniek in hoelang het duurt, in hoe het eruitziet, in wat iemand nodig heeft. Ook jouw proces. Het wordt onder andere gevormd door wie je bent, wat je hebt meegemaakt en hoe je geleerd hebt met gebeurtenissen in je leven om te gaan. Dat maakt het tot een persoonlijk en soms ook eenzaam proces.

De impact van verlies

Afscheid moeten nemen en de verandering die hiermee gepaard gaat, hebben grote invloed op ons leven. Toch praten we niet vaak over rouw, over het verlies en wat we ervaren en voelen. Dit kan ervoor zorgen dat je je heel alleen voelt in jouw verdriet. Misschien kun je niet begrijpen hoe iedereen verder gaat terwijl jouw leven stil staat. Mensen verwachten vaak dat je doorgaat maar dat lukt misschien nog niet. Je hebt veel ballen hoog te houden zoals werk, gezin en sociale contacten. De drukte van verplichtingen slokt je op. Zo neem je mogelijk te weinig tijd om stil te staan bij de gevolgen van het verlies en wat het voor je betekent.
Herken je dit? Dit kan ook gaan over een verlies wat al langer geleden is, maar nog regelmatig de kop opsteekt.

Bij Van Waarde kun je onder andere terecht voor:

Rouwbegeleiding bij verlies na overlijden.

We krijgen allemaal te maken met rouw en verlies en meestal lukt het zelf om hier vorm aan te geven. Soms lukt dat door uiteenlopende redenen niet en is het fijn als er iemand van buitenaf met je meekijkt en je ondersteunt. Klik hier voor meer informatie.

Rouwbegeleiding na verlies van een relatie.

We hebben verschillende relaties in ons leven. De relatie met ouders, broers, zussen, kinderen. Een partnerrelatie. De relatie met vrienden. Als een betekenisvolle relatie verbroken wordt, kan ons dat aardig uit balans brengen. Klik hier voor meer informatie. 

Rouwbegeleiding na verlies van gezondheid.

Je gezondheid is je hoogste goed. Als jij of een naaste blijvende gezondheidsproblemen ervaart, raakt dat het hele gezin. Het heeft invloed op veel facetten van het leven en op de onderlinge relaties. Klik hier voor meer informatie. 

Rouwbegeleiding na verlies van werk.

Werk is voor veel mensen belangrijk. Het is onderdeel van je identiteit, het zorgt voor inkomen, voor structuur en sociale contacten. Als je je baan verliest, vraagt dat om een flink aanpassingsproces. Klik hier voor meer informatie. 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem contact met ons op.

R. en J.:

"We hebben het contact met Cocky als heel prettig ervaren. Door de gesprekken zijn we anders naar elkaar gaan kijken en is feitelijk onze relatie gered. Cocky heeft een open blik en geeft op een rustige manier sturing aan de gesprekken."

R. en J.

W.:

"Ik heb het contact met Cocky als zeer prettig ervaren. Het contact liep eigenlijk altijd wel soepel en voelde 'natuurlijk' aan. Van tevoren wist ik natuurlijk niet zo goed wat ik ervan moest verwachten en ik was vooraf bang dat het soms een soort 'verhoor' zou worden wat op den duur mogelijk als een verplichting zou gaan voelen, maar daar is geen moment sprake van geweest.

Ik zou Cocky zeker aanraden. Wat ik heel positief vond is de persoonlijke benadering gedurende het traject. Ik vond het fijn dat ze de 'tijdlijn' van alle gebeurtenissen heel scherp had zodat dat niet steeds toegelicht hoefde te worden. Ook was het fijn dat ze veel zaken die we eerder besproken hadden in het vervolggesprek nog wist en daarop kon terugvallen."

W.