rouwbegeleiding

van waarde » rouwbegeleiding

Rouwbegeleiding

Op het moment dat je een dierbare verliest ontstaat er rouw en ieder rouwproces is uniek. Het rouwproces wordt onder andere gevormd door wie je bent, wat je hebt meegemaakt en hoe je geleerd hebt met gebeurtenissen in je leven om te gaan. Dat maakt het tot een persoonlijk en soms ook eenzaam proces.

Tegelijk staat jouw rouwproces altijd in verbinding met anderen omdat het verlies impact heeft op de relaties in je leven. Je rouwt altijd in relatie tot anderen. Allereerst omdat er een relatie bestond tussen jou en wie je verloren bent en die relatie moet nu anders vormgegeven worden. Maar ook je relatie met degenen die overblijven kan veranderen. Het verlies heeft effect op jullie relatie omdat je (tijdelijk) minder beschikbaar bent, of omdat je er minder goed voor de ander kan zijn. Of omdat al langer sluimerende irritaties naar de oppervlakte komen. Misschien doordat je behoefte aan contact veranderd is. Het vraagt steeds weer om afstemming in wat de ander nodig heeft, wat jij nodig hebt en wat je voor elkaar kunt betekenen en wat niet. Je ziet dat sommige relaties sterker worden omdat je elkaar kan vinden in gedeeld verdriet. Maar helaas komt het ook voor dat er afstand ontstaat omdat het niet lukt om aansluiting te vinden bij elkaar.

Dit maakt voor ons dat relatie en rouw altijd in verbinding staan. Het is niet los te zien van elkaar. Vandaar dat wij ons niet alleen richten op rouwbegeleiding na het verlies van een dierbare, maar ook op relatietherapie. Om te voorkomen dat rouw ook zorgt voor het verlies van jullie relatie. Of dat nu een partnerrelatie betreft, een ouder-kind relatie, broers/zussen onderling of een andere betekenisvolle relatie.

Bij Van Waarde kun je terecht voor:

Rouwbegeleiding bij verlies na overlijden.

We krijgen allemaal te maken met rouw en verlies en meestal lukt het zelf om hier vorm aan te geven. Soms lukt dat door uiteenlopende redenen niet en is het fijn als er iemand van buitenaf met je meekijkt en je ondersteunt. Klik hier voor meer informatie.

Rouwbegeleiding na verlies van je ouder(s).

Het verliezen van een ouder is een verlies dat minder aandacht krijgt vanuit de samenleving, ‘omdat het nu eenmaal zo gaat in het leven.' Maar daarmee wordt voorbijgegaan aan de impact die het verlies heeft. Klik hier voor meer informatie. 

Begeleiding bij relatieproblemen door rouw.

Rouwen is topsport zeggen ze wel eens. Het heeft invloed op veel aspecten van je leven waaronder je relatie. Of dat nu met je partner, kind, broer, zus of vriendin is. Het evenwicht is verstoord door het overlijden en er moet een nieuwe balans komen. Hoe doe je dat terwijl je jezelf maar net staande kan houden? Hoe voorkom je dat het verdriet tussen jullie in komt te staan? Klik hier voor meer informatie. 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem contact met ons op.