Rouwen doe je niet alleen

Rouwen doe je niet alleen

Rouw is een persoonlijk proces, ieder rouwt op zijn eigen manier. Zelfs als binnen één gezin iemand overlijdt, kunnen de overblijvende gezinsleden op een heel andere manier met hun verdriet omgaan. Ieder had immers een andere relatie met de overledene, was partner of moeder of vader, dochter of zoon. Er is niet één manier om te rouwen. Ondanks die verschillende manier, kun je toch steun bij elkaar vinden. Rouwen doe je immers niet alleen. Jij moet het doen, maar je omgeving speelt hierbij een belangrijke rol.
Lukt het jou om steun te vragen van jouw omgeving wanneer jij deze nodig hebt?

Wat is jouw manier?

Het is goed om met je verlies bezig te zijn en te blijven, maar ook om aandacht te hebben voor je herstel. Jij moet immers door, hoe moeilijk dat ook is. Om je eigen manier en je eigen tempo daarin te kunnen bepalen, is het belangrijk dat je inzicht krijgt in jouw manier van rouwen. In wat jij nodig hebt om te kunnen rouwen en hoe je dat aan je omgeving duidelijk kunt maken.

Aan een half woord genoeg

Gelijkgestemden hebben vaak aan een half woord genoeg. Daarom is het soms zo fijn om te praten met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Die begrijpen waar jij doorheen gaat, dat het 'nog steeds niet over' is, maar dat het voor de rest van je leven bij je hoort.

Lotgenotencontact

In onze groep voor lotgenoten onderzoeken we met elkaar wat ieders manier van rouw is en hoe je daar mee om kunt gaan. Hoe je je verlies kunt meenemen in je verdere leven. En er is ruimte om ervaringen uit te wisselen met mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt. Dat is de kracht van een lotgenotengroep.

Meer informatie: https://vanwaardetherapie.nl/agenda