Rouwverwerking Den Bosch

 

"Rouwen gaat niet over loslaten, maar over anders vasthouden."

Rouwverwerking Den Bosch

Van Waarde, praktijk voor relatie en rouw in Den Bosch

Ben je kort geleden of in de afgelopen jaren een ouder verloren, dan weet je als geen ander wat voor impact dat heeft op je leven. Toch lijkt er voor het verliezen van een ouder minder aandacht te zijn, omdat dit hoort bij het leven. Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken en komen we voor een rouwproces te staan. De impact van het verliezen van een ouder is groter dan we ons vaak realiseren. Problemen in de rouwverwerking komen dan ook vaker voor dan je misschien denkt.

Rouwverwerking Den Bosch

De rouwverwerking bij het verlies van een ouder wordt vaak onderschat en hoort een beetje bij het leven. Wat niet iedereen zich realiseert is dat dit verlies heel dichtbij komt, omdat je ook afscheid moet nemen van een stukje van je eigen basis: je thuis, identiteit en geschiedenis. Als om jou heen iedereen doorgaat met het leven en je merkt dat jij daar zelf moeite mee hebt, kan professionele hulp nodig zijn. Van Waarde, praktijk voor relatie en rouw, kan hulp bieden om door jouw rouwproces heen te komen. De impact die het verlies van een ouder heeft is enorm en soms moeilijk helemaal zelf te boven te komen.

Rouwverwerking therapie Den Bosch

Wanneer je in een proces van rouwverwerking vast komt te zitten kan het volgen van therapie een positieve invloed hebben. Na het overlijden van een dierbare zoals een ouder kun je aardig de weg kwijtraken en even niet meer weten hoe om te gaan met het verlies. Je zult uiteindelijk moeten leren omgaan met grote veranderingen in jouw leven en ze een plekje moeten geven. Van Waarde helpt jou hierbij tijdens rouwverwerking therapie.

Het verliezen van een ouder hoort vroeg of laat bij het leven, maar dat maakt de impact op jouw leven niet kleiner. Je verliest ook stukjes van jezelf en dit kan ervoor zorgen dat je problemen ervaart in de rouwverwerking waar je zelf niet uit gaat komen. Als je even niet meer weet hoe om te gaan met deze grote veranderingen in het leven kan therapie je helpen om ze de juiste plek te geven. Van Waarde geeft gespecialiseerde hulp om jou te leren omgaan met verlies en andere belangrijke ervaringen in het leven.

Neem contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek!

Verlies van een dierbare?

Rouwen gaat niet over loslaten. Het gaat er juist om dat je een nieuwe verbinding aangaat. Je hoeft niet te vergeten of een plekje te geven. Je leert om jouw verlies met je mee te nemen in jouw leven, om er mee om te gaan.

Loop jij hierin vast of wil je er graag eens over praten?

Lees hier meer 

Verlies van je ouder(s)?

Als je een of beide ouder(s) verliest, zeker als dat op jonge leeftijd gebeurt, heeft dat een grote impact. Op belangrijke momenten in je leven, kan je het gemis heel sterk ervaren. Je verlies kan je ook op onverwachte momenten aangrijpen.

Belemmert jouw verlies je in jouw leven?

Lees hier meer

Relatieproblemen door rouw?

Rouw en relaties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, omdat ze enorm veel invloed op elkaar hebben. Je rouwt altijd in relatie tot anderen. Maar dat vraagt nogal wat van jou en van de ander.

Hoe voorkom je dat het verlies voor afstand zorgt in jullie relatie?

Lees hier meer 

Wij zijn Van Waarde

Wij zijn Francis van Venrooij en Cocky van Ravensteijn. We hebben de overtuiging dat we echt Van Waarde kunnen zijn op het gebied van rouw en verlies.  Voor ons is het belangrijk dat iemand weer grip voelt op zijn eigen leven. Rouwbegeleiding kan hier bij helpen.
Lees hier meer over ons...

"Rouwen gaat niet over loslaten, maar over anders vasthouden." Manu Keirse