Rouwverwerking Uden

 

"Rouwen gaat niet over loslaten, maar over anders vasthouden."

Rouwverwerking Uden

Van Waarde, praktijk voor relatie en rouw in Uden

Wanneer je een periode van rouw doormaakt kan het helpen om erover te praten als je daar behoefte aan hebt. Dat kan met zowel vrienden, familie als met een professional. Van Waarde, praktijk voor relatie en rouw, vindt dat praten over de dood doodgewoon zou moeten zijn. In de praktijk is dat helaas lang niet altijd zo. Velen vinden het een lastig onderwerp waarvan ze niet goed weten hoe ze ermee om moeten gaan. Rouwverwerking hoef je niet alleen te doen. Therapie voor rouwverwerking kan je hierbij helpen en begeleiden.

Rouwverwerking Uden

Rouwverwerking is een proces waarin je leert hoe jij het verlies van een naaste, of een ander betekenisvol verlies, kunt verwerken. Het is belangrijk een uitlaatklep te hebben en te kunnen praten met mensen om je heen. Voel jij je alleen met je verdriet of merk je dat je mensen in je omgeving niet lastig wil vallen met je rouwproces? Dan ben je zeker niet de enige. Professionele hulp kan een uitkomst zijn in het proces van rouwverwerking, wanneer je er zelf niet meer uitkomt.

Rouwverwerking therapie Uden

Er zijn verschillende vormen van rouwverwerking therapie die jou kunnen helpen. Bij Van Waarde kun je kiezen voor individuele begeleiding, maar er is ook de mogelijkheid voor contact met lotgenoten. Het grote voordeel van lotgenotencontact is dat je mensen treft die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt. Hierdoor ontstaat snel herkenning en begrip, wat het rouwverwerkingsproces bevordert. Praten is een heel belangrijk onderdeel van de rouwverwerking en er niet over kunnen praten kan zowel emotionele als lichamelijke klachten veroorzaken. Praten kan met vrienden en familie die dicht bij je staan, maar ook met lotgenoten die in dezelfde situatie zitten als jij. Maar je kunt bij Van Waarde, praktijk voor relatie en rouw, ook kiezen voor individuele begeleiding voor jouw persoonlijke rouwproces.

Neem contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek!

Verlies van een dierbare?

Rouwen gaat niet over loslaten. Het gaat er juist om dat je een nieuwe verbinding aangaat. Je hoeft niet te vergeten of een plekje te geven. Je leert om jouw verlies met je mee te nemen in jouw leven, om er mee om te gaan.

Loop jij hierin vast of wil je er graag eens over praten?

Lees hier meer 

Verlies van je ouder(s)?

Als je een of beide ouder(s) verliest, zeker als dat op jonge leeftijd gebeurt, heeft dat een grote impact. Op belangrijke momenten in je leven, kan je het gemis heel sterk ervaren. Je verlies kan je ook op onverwachte momenten aangrijpen.

Belemmert jouw verlies je in jouw leven?

Lees hier meer

Relatieproblemen door rouw?

Rouw en relaties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, omdat ze enorm veel invloed op elkaar hebben. Je rouwt altijd in relatie tot anderen. Maar dat vraagt nogal wat van jou en van de ander.

Hoe voorkom je dat het verlies voor afstand zorgt in jullie relatie?

Lees hier meer 

Wij zijn Van Waarde

Wij zijn Francis van Venrooij en Cocky van Ravensteijn. We hebben de overtuiging dat we echt Van Waarde kunnen zijn op het gebied van rouw en verlies.  Voor ons is het belangrijk dat iemand weer grip voelt op zijn eigen leven. Rouwbegeleiding kan hier bij helpen.
Lees hier meer over ons...

"Rouwen gaat niet over loslaten, maar over anders vasthouden." Manu Keirse