Vakantie met een rouwrandje

Vakantie met een rouwrandje

Dit jaar gaan veel vakanties anders dan anders. Veel reizen zijn afgezegd, soms zijn er mooie alternatieven gevonden in ons eigen kikkerlandje. We hopen op mooi weer en op een paar weken van ontspanning. In de zomer lijkt alles wat minder zwaar en komen we tot rust.
Voor mensen in rouw is de zomerperiode niet altijd zo’n fijne tijd. Aan de ene kant kun je meer naar buiten om te wandelen en te fietsen, waardoor je wat meer afleiding hebt. Aan de andere kant gaan familie, vrienden en kennissen misschien op vakantie, waardoor je minder aanloop hebt.
En over vakantie gesproken, hoe ga jij daar mee om? Moet je juist op vakantie gaan om er even tussenuit te zijn? Of blijf je juist thuis waar je je het beste voelt. En als je al weggaat, hoe is het dan om weer thuis te komen waar het gemis zo kei-hard aanwezig is?

Een vakantieperiode kan veel verwarring met zich meebrengen. Het kan heel mooi maar ook verdrietig zijn doordat er zoveel herinneringen boven komen aan de vakanties die je met je geliefde hebt gehad. Of heel confronterend dat je dat allemaal niet meer kunt doen.
Er is niet één manier om deze tijd door te komen, dus een recept voor een goede vakantie is er niet. Het is per persoon verschillend. Wat je ook doet, wees zacht voor jezelf. Je verdriet of het gemis kun je niet achterlaten, dat neem je met je mee. Dus waar je ook bent, laat dat er zijn. Als je daar af en toe bij stil kunt staan, dan kan dat ruimte geven aan je verdriet.

Ben jij zelf in rouw en vind je deze periode lastig? Blijf hier niet alleen mee rondlopen. Ga voor jezelf na waar jij behoefte aan hebt en probeer dat uit te spreken naar je omgeving. Dan kunnen ze in ieder geval rekening met je houden.