verlies na scheiding

van waarde » verlies na scheiding

Postrelationele therapie ... om elkaar tegemoet te komen onder begeleiding van een professional.

Begeleiding bij verlies na een scheiding

Staat jouw leven op z’n kop? Lukt het niet om te communiceren met je ex-partner? Loop je vast in je werk of in andere delen van je leven omdat je je niet kunt concentreren? Bij een scheiding ga je door een rouwproces en dat is hard werken. Toch is dat nodig om verder te kunnen.

Een scheiding gaat gepaard met veel veranderingen. Daarbij spelen allerlei emoties een rol. Soms zit er veel pijn door wat er tijdens jullie huwelijk is gebeurd. Hoe je het ook probeert, telkens ontstaan er weer allerlei discussies of ruzies. En dat gaat van kwaad tot erger. De kinderen lijden hieronder. Zoals iedere ouder wil ook jij het beste voor je kinderen, maar dat lukt misschien niet altijd. Verlies jij ook het belang van de kinderen wel eens uit het oog omdat je continu in de vechtstand staat?

Weet jij niet hoe je dit moet doorbreken?

  • Wil je weer rust?
  • Wil je weer kunnen communiceren met je ex-partner?
  • Wil jij weer grip op je emoties?

Wij kunnen je daarbij helpen. Wij begeleiden jullie om elkaar als ex-partners (weer) te kunnen horen zodat jullie verder kunnen met jullie leven en samen weer afspraken kunnen maken over de kinderen.

Ga het verlies aan

Vaak ligt bij een scheiding de nadruk op de strijd. Herken je dat? Naast het conflict dat er speelt, is er ook sprake van verlies. En dan gaat het niet alleen om het verlies van je partner of dat je je kinderen minder vaak kunt zien. Het gaat ook om verlies van vertrouwen, van je huis, je financiële zekerheid, veel sociale contacten, je identiteit. Je verliest allebei veel bij een scheiding. Er is sprake van rouw. Als je dit niet van elkaar weet, ga je voorbij aan wat jullie samen hadden en wat jullie hebben verloren. Dat verliest zijn waarde.
Wij staan met jullie stil bij dit verlies. Als jullie hierin schoon schip kunnen maken, kunnen jullie de relatie als partners goed afsluiten. Dan kunnen jullie verder als partners in ouderschap.

Anders verbinden na een scheiding

Een effectieve manier om de partnerrelatie goed af te sluiten is begeleiding door middel van de SCHIP-AANPAK. Als gecertificeerd behandelaar gaan wij in gesprek met beide ex-partners en staan we stil bij wat verloren is gegaan. Er is aandacht voor de rouw én voor herstel van vertrouwen. Jullie gaan je opnieuw met elkaar verbinden. Je leert je eigen en elkaars behoeftes kennen en hierover te praten. Als jullie als ex-partners samen kunnen kijken naar de verliezen en de conflicten in de relatie en hierin schoon schip kunnen maken, kunnen jullie weer samenwerken als partners in het ouderschap.

Voor meer informatie over de SCHIP-aanpak, kijk op www.schipaanpak.nl of download hier het gratis e-book voor een voorbeeld van een SCHIP-traject.

Bel of mail ons en we bespreken wat wij voor jou of jullie kunnen betekenen.

Neem contact op

We zijn beiden iemand geworden die we ooit dachten niet te zijn. We vonden beiden oprecht dat we het volste recht hadden om door te gaan met de strijd, zonder te zien wat we hiermee elkaar en de kinderen hebben aangedaan. Dat is het ergste, ik ben mezelf zo tegengevallen.

(Vechten voor je scheiding, T. Rodenburg & L. van der Maarel)