verwijzers

van waarde » verwijzers

Wij zijn Van Waarde, praktijk voor relatie en rouw. Met onze manier van werken en onze focus op rouwtherapie behalen we mooie resultaten. Daar helpen wij graag zoveel mogelijk mensen mee. We werken prettig en succesvol samen met huisartsen, psychologen, praktijkondersteuners en ARBO-artsen. Graag gaan we nog meer mooie samenwerkingen aan.

We richten ons op rouwbegeleiding en dan vooral op het snijvlak van rouw en relatie. Die twee zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. ‘Rouw’ is daarbij breder dan alleen rouw na overlijden en ‘relatie’ is breder dan alleen de relatie tussen partners.Waarom doorverwijzen naar Van Waarde?

1. Rouw is heel persoonlijk, iedereen gaat er anders mee om. Rouw kan ook meerdere oorzaken hebben: het overlijden van een dierbare, maar bijvoorbeeld ook het verlies van een relatie, van een baan of van gezondheid. Omdat rouw zo divers is, hebben rouwprocessen geen vaste routekaart. Juist daarom is professionele rouwbegeleiding heel waardevol. Veel mensen lopen vast en hebben baat bij iemand die ze helpt om tegelijkertijd stil te staan bij het verlies en verder te gaan met het leven.

2. Het komt heel vaak voor dat rouw de onderliggende oorzaak is van problemen in een relatie. Soms raken mensen elkaar kwijt door rouw, of sluiten verschillende manieren van rouw niet op elkaar aan. Het rouwproces van iemand staat altijd in verbinding met anderen en heeft daardoor ook invloed op allerlei belangrijke relaties zoals die tussen partners, ex-partners, ouder en kind of broer en zus. Dat problemen in een relatie door rouw komen, is op het eerste gezicht niet altijd duidelijk. Soms kan het gaan om niet verwerkte rouw die al vele jaren speelt. Deze problematiek is altijd gevoelig en vraagt om een zorgvuldige en professionele aanpak.

3. We zijn professionals, met veel kennis en ervaring. We zijn allebei afgestudeerd als maatschappelijk werker en hebben opgeteld dertig jaar in dat vak gewerkt. Daarnaast hebben we de post-HBO-studie Verlies- en rouwtherapie afgerond. We vertalen die kennis en ervaring naar de behandeltrajecten.

4. We zijn specialisten en geen generalisten. Rouw en relatie en de samenhang daartussen is een razend interessant maar ook complex onderwerp. Wij hebben ons daarin gespecialiseerd door het volgen van de studie Verlies- en rouwtherapie. Bovendien heeft het sinds de start in 2020 de volledige focus van onze praktijk Van Waarde. Die specialisatie komt de begeleiding van cliënten ten goede, zo hebben we gemerkt.

5. Vanaf 1 maart 2023 zijn we aangesloten bij beroepsvereniging NFG. Cliënten met een aanvullende verzekering komen daardoor vaak in aanmerking voor een gedeeltelijke vergoeding. Hier vindt u het overzicht per zorgverzekeraar.
Meer informatie over onze tarieven, vindt u hier.

Even overleggen?

Wilt u meer over ons weten? Neem gerust contact op. We staan er uiteraard altijd voor open om een keer in een persoonlijk gesprek van gedachten te wisselen.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuws en activiteiten, vul dan het formulier in. U ontvangt dan af en toe van ons een nieuwsbrief.